fredag 27 februari 2009

Seriekoll - Del 4

4:e serien till rakning...

Div 1 norra - Herrar

Sett till återstående spelprogram kan bara sjukdomar och skador stoppa HK Eskil från att vinna serien och ta klivet upp i allsvenskan. Man har säsongen igenom varit stabila och har bland annat vunnit mot Djurgården 2 gånger.

Djurgården och Nyköping tar med största sannolikhet 2:a och 3:a platserna. DIF har ett hyfsat enkelt spelprogram kvar frånsett matchen mot just Nyköping. Denna match borde betyda mycket för blåränderna då man föll klart mot Nyköping i höstas.

Nyköping har det lite tuffare då man möter Skånela på bortaplan i sista omgången. Om Nyköping förlorar mot Djurgården och Skånela vinner sina matcher som man har innan sista matchen så kan faktiskt märstalaget gå om Nyköping i sista omgången vid vinst. Dock har Nyköping lite bättre målskillnad i dagsläget så det blir att springa på ordentligt i Skånela om man skall ikapp, men en spännande avslutning onekligen.

I botten ser det ut som att de båda norrlandslagen åker ur. Kommande matcher mot Lif Blå blir mer eller mindre direkt avgörande. Lidingö får kämpa hårt för att ta en av kvalplatserna medans Silwing vid vinst i någon av de återstående matcherna kan säkra nytt kontrakt. Sägas skall dock att Silwing har ett riktigt tufft spelschema då man tar sig an Skånela, Djurgården och Nyköping. Kan bli stenhårt hela vägen in...

Tyresö, Djurgårshof och Swithiod kan nog alla vara rätt så säkra på att spela div 1 nästa år.

Summerar jag nu så kan det finnas ett par härliga spänningsmoment kvar här. Matchen mellan DIF och Nyköping är sevärd, liksom Skånela - Nyköping. Även ett par i botten kan nog te sig riktigt intressanta. Bara till att gratulera alla Sthlmare som jag hoppas tar tillfället i akt och tittar på dessa matcher istället för att hänga på Stureplan eller vad man nu gör...

Imorgon blir det dam 2:an, den 2:an som RP, Vadstena och NKIK spelar i...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar