onsdag 4 februari 2009

Glada nyheter samt lite funderingar...

Östergötland har 4 tjejer med i U-landslaget då det är dags för sista träningslägret inför UEM-kvalet som spelas i Linköping. Anna Roxå, Michaela Skullman och Emma Candemark är namnen på dessa töser. Emma spelar i RP, Anna i Lugi, Maria Petterson i Sävehof och Skullman i Danmark. Lycka till önskar jag dem!

I övrigt på ungdomssidan så har Östergötland några spelare till riksläger 1. Detta är vägen in till j- och u-landslag, i alla fall oftast. RPs 93or är representerade av Filip Berentsen och Adam Sjöö. Martin Hossman från Norrköping är även han uttagen. På riks i höstas var Filip Björne (RP IF)med, hurvida han är med på riks 3 vet jag inte.

Bland tjejerna är Sofia Sandell, Aniara Ulfsdotter och Erika Persson med på riks 1. Alla spelar i RP. Inga av tjejer födda -92 var med på riksläger 2 i höstas vilket troligtvis innebär att inga tjejer finns representerade på risk 3.

Från årgången -92 är det alltså högst 1 spelare med på riks 3. Hur kommer detta sig?

Ser man på lagen som spelat steg 4 så är RP och Norrköping där. På tjejsidan är RP och eRPing där också. Är det laget som går dit? Med det menar jag att lagspelet, bredden och kollektivet gör att man tar sig hit. Individerna är alla duktiga, men saknar det där lilla extra för att vara med på rikslägret? Jag är för ny i Östergötland för att kunna ge några exakta svar, men jag tycker ändå att det är tråkigt. Vi får se hur länge de 93or som är uttagna hänger i på rikslägren. Onekligen behöver de en bra träningsmiljö, många bra matcher samt en bra vägledning. Dessutom det viktigaste av allt, en egen vilja att hela tiden utvecklas!

5 kommentarer:

  1. Skulle vara kul att få veta hur det går till med uttagningar till Rikslägren, vem som sköter det och om "man" kan komma ifråga i ett senare skede fast "man" inte varit med i Riks 1 el.2.
    Säkert en del F92 i östergötland som "platsar".

    SvaraRadera
  2. Olle Löfstedt, duktig målvakt i Malmslätt P-93, är också utagen till riksläger 1. Det finns fler lag än RP och Norrköping i Östergötland!

    SvaraRadera
  3. Varför vekar alla distrikt utom stockholm fått besked om riks 1, är inte det konstigt??
    Vad beror det på

    SvaraRadera
  4. Hur funkar uttagningarna till Riks? Kollar man på hur bra man är för tillfället eller förutsättningar till att bli bra eftersom alla spelare utvecklas vid olika åldrar?

    SvaraRadera
  5. Skulle inte du kunna skriva lite på din blogg om ovanstående fråga om uttagningar till riks och vilka sorts spelare som blir uttagna?

    SvaraRadera