lördag 21 februari 2009

Landslagsbygge

M Grundström slutar i landslaget och Theresa Utkovic slutar med handboll, mitt under säsong. Det är sannerligen inte lätt att bygga ett bra svenskt damlandslag för herrarna Johansson, Per och Magnus. Sedan tidigare har också Therese Krantz slutat och man står utan vänsterhänt spelare på 9m, i alla fall med erfarenhet av landslagsspel.

Fatima Malic, tidigare i -88-landslaget är den som står på tur. Nathalie Hagman spelar en del på 9 meter i -90-landslaget och kanske i framtiden kan vara nåt här med... Då har laget i 2 olika typer av vänsterhänta. Finns det fler månne?

Målvaktsfrågan är nu mycket aktuell. De målvakter som har varit bakom Grundström har varit 1 eller kanske 2 nivåer sämre, vilket naturligtvis kommer att märkas. Hoppas att det snabbt hittas en ersättare här.

Vänsterhänta spelare verkar det inte vimla av längre ner i landslagen heller. Hanna Jeppson, N Hagman, Fogelström och ena tvillingen Hawia Svensson är det som spelar i -90-landslaget. Efter detta följer en annan tvilling i -92-landslaget, fröken Larsson. Tillsammans med Linnea Claesson spelar hon h9 i detta j-landslag. Kantspelare här är Sara Johansson från Lindeskolan.

Att vi behöver bra, vänsterhänta spelare är nog alla överens om. Min förhoppning är att dessa tjejer verkligen ser hur nära de egentligen är landslaget om de kör på hårt och har lite flyt vad gäller skadefrihet, bra tränare och bra träningsmiljö.

Slutligen skall jag inte kommentera dessa avhopp så jättemycket, vet inte tillräckligt, men mig veterligen finns inte motsvarigheten på killsidan i alla fall?

Lycka till Johansson * 2!

3 kommentarer:

  1. Martina Adamsson-Jensen spelar H9 i Frederikshavn FOX och verkar gå riktigt bra nu. 12 mål i senaste omgången, definitivt någon att hålla ögonen på. 89 tror jag hon är född.

    SvaraRadera
  2. Samtidigt som man letar ersättare på de aktuella positionerna så kanske det är dags för svensk handboll att analysera varför våra tjej/damspelare väljer att i så unga år avsluta sina karriärer.Inte nog med att landslagspelare slutar men jag tror att ett stort problem är att många talanger väljer att sluta redan i tidiga tonåren. Vad kan man inom handbollen göra för att få dessa att fortsätta spela och utvecklas? Gör vi nått fel eftersom de väljer att hoppa av i unga år? eller är det bara naturligt. Kanske får de uppleva så mycket som ungdomsspelare, i form av cuper, resor och olika former av seriespel att moroten helt enkelt tar slut? Kanske skulle man vara mer försiktig med dessa saker och istället öka dem stegvis? en sak som borde kunna motivera unga tjejer är ju att idag finns ju möjligheten att kunna ha handbollen som yrke i våra grannländer. Det finns ju inte många lagidrotter där tjejer har en så stor möjlighet att försörja sig som i handbollen. Ska man marknadsföra detta till ungdomsföreningar med risken att många föräldrar sliter sitt hår, eller ska man hoppas att det kommer naturligt som det alltid gjort med yngre killar?
    Svåra frågor! VAd har du att säga Herr Larholm?

    SvaraRadera
  3. Anonym inlägg var riktikt bra.

    Man kan ju undra över hur elitserietränarna tänkter. Trots att det finns vänsterhänta spelare kör man på med högerhänta på h9. Hur skall de kunna bli bra om de aldrig får spela sin plats i tuffare sammanhang. Sen kan förbundskapterna drömma om höger nior hur mycket de vill. Men visst, tänker man kort sikt gör man ju vinst men på lång sikt tror jag man förlorar på det. Med det kvittar väl oftast tränaren. Det är en som kommer och går. Han/ hon vill ju visa resultat under den tid man verkar i föreningen. "Man vill väl ha ett marknadsvärde"......

    SvaraRadera