måndag 16 februari 2009

Ett svensk klassiker

Ja, kanske är det Sveriges mest klassiska derby? Matchen mellan Sävehof och RIK. Ikväll får vi vara med om denna match då SVT 24 sänder direkt klockan 19.00. Numera är det Sävehof som är storebror, förr i tiden var det alltid RIK. Det som kvarstår är spänningen och ovissheten om vem som vinner.

Sävehof har en del VM-spelare i Patrik Fahlgren, Johan Jacobsson och Jonathan Stenbäcken. Man har dessutom ett nyförvärv, från just RIK i Emil Berggren. RIK o andra sidan har en del u- och -landslagsspelare födda -90. En sevärd tillställning, det är jag ävertygad om!

Igår gick nog tåget för NKIK... Örebro SK vann i Mässhallen och nu är det lång väg upp både till 1:a och 2:a plats för de gröna. Jag såg matchen på plats och det var en skön inramning med mycket folk och spännande på plan. Fröken Frejd sköt riktigt bra i NKIK, men tyvärr räckte det inte så Örebro SK hade planens bästa målvakt.

Ack så viktig poäng LHK tog borta mot Örebro! Nu har man Skurup hemma och där kan man mer eller mindre säkra att inte åka ut direkt i alla fall.

Tyvärr så har det kommit till min kännedom att matchen mellan LHK och Mantorp spelas samtidigt som Sveriges herrar spelar i Norrköping mot Montenegro. Läge för flytt av dag eller tid? Vill man ha en full sporthall är det nog det i alla fall...

4 timmar kvar till derbyt!

3 kommentarer:

  1. skulle vara riktigt bra om de flyttade LHK-Mantorp. kolla in denna länk http://www.youtube.com/watch?v=0W02L6GA6ZQ häpnansväkande efter man sett den. domaren borde ha bättre koll tycker jag lr vad tycker du erik?

    SvaraRadera
  2. Skulle inte tro att matchen flyttas då den spelas i sista omgången. Gemensam speltid gäller för samtliga matcher. Förhoppningsvis är matchen betydelselös för LHK om de spelat bra i matcherna fram till dess. Då kanske landskampen känns mer intressant. Är det ett avgörande derby då vill jag nog hellre se den matchen än landskampen om jag måste välja!

    SvaraRadera
  3. Många nitlotter i sändningen av RIK-Sävehof.
    - Kul match, men klantig produktion. Bl a bedrövligt med fel musik när man tog upp mordet på Cozma - var fanns respekten?

    SvaraRadera