tisdag 24 februari 2009

Seriekoll - Del 2

Dags för herr 1:an, södra där det minst sagt är jämnt både i toppen och i botten. Få av matcherna är givna då i stort sett alla lag har något att spela för. Undantaget är Örebro SK som redan är klara för nedflyttning.

Vi börjar i toppen där Kroppskultur leder och nog kan klassas som det formstarkaste laget för tillfället. Sett till återstående program så tror jag att Kropps blir det lag som tar direktplatsen till nästa års Allsvenska.

Eslöv är det lag som kan hota och trivsamt nog så möts Eslöv och Kroppskultur i Skåne nu i sluttampen. Kanske en avgörande fight där? Eslövs program i övrigt är ganska enkelt i teorin.

Kärras program är heller inte det speciellt svårt. Har dock hört ryktet om att det spelas mera fotboll än handboll på Kärras träningar och det kanske blir deras fall när det nu skall avgöras? Konditionen jämfört med andra lag. Kärra har duktiga spelare i laget och kan mycket väl spela till sig en kvalplats.

I botten så har LHK, Mantorp och Skurup det jobbigt. Mantorp har kass målskillnad och just detta faktum kan bli lagets fall om det vill sig riktigt illa. Laget har ett tufft program och de chanser som finns måste tas. Att slå Country hemma kan öppna för en avgörande match i Sporthallen mot LHK.

Åhus kan nog vara ganska lugna då man har Örebro i sista matchen....

Skurup har kvar att möte Örebro även de och det kan räcka om man ser till att hålla målskillnaden på en ok nivå. Övriga matcher är svåra och det blir riktigt tufft för skåningarna!

LHK har ett rätt så tufft schema även de. Man har en rätt så god målskillnad och 2 poängs försprång på Mantorp. Vinner man någon poäng innan derbymatchen är man nog klara för kval. Gör man inte det så blir sista matchen en bättre thriller än den "När lammen tystnar".

Undrar just vem som tystnar när det hela är klart! Klart är i alla fall att denna serie går en riktigt spännande framtid till mötes!

Imorgon blir det dam 1, södra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar