måndag 12 januari 2009

Alla letar fel...

Har under gårdagen läst både bloggar och tidningsartiklar om VM-truppen som nu är uttagen. Krönikörer som letar fel och kritiserar. Jag tänkte istället ge mina tankar om vilka möjligheter Sverige har med sin trupp.

Tobias Karlsson, Arrhenius, Gustavsson, Jernemyr och Källman är alla bra försvarsspelare. Det borde kunna skapa bra möjligheter till kontringar med Källman, Lennartsson, Doder och Lundström. Många enkla mål!

Kim Andersson och Oscar Carlén kommer utgöra ett ständigt hot på H9, Lennartsson på H6. Doder, Karlsson i mitten är spelare som bryter mönster och dyker i hål. Fördelen med att ha med Jonas som V9 är att han också kan spela M9 om det skulle behövas i mitten. Man får inte glömma att det är här han spelar i klubblaget. Tobias Karlsson har ett bra genombrott och kräver minst en man som bevakning när han kliver på.

Källman och Lundström på v6 kommer att göra många mål.

På linjen springer Mattias Gustavsson och Robban A. Tycker att bägga tagit steg för att klara av att spela ett VM.

Nej, Sverige har inte världsspelare på varje plats, men man har tillräckligt bra spelare för att klara sig bra om lagspelet fungerar som det skall! Per i mål vet jag är matchvinnare som kommer att vara bra när det gäller, det är jag övertygad om! Jag har själv tränat och spelat med Per och vet vilka matchvinnarkvalitér han har...

På lördag börjar det! Riktigt skoj skall det bli!
_________________________________________________________________

USM i helgen blev riktigt roligt. Det var såklart inte skoj att vi inte gick till steg 5, men med Amelie på V9 skadad räckte det inte till. Det märktes verkligen i vilket behov vi är att spela föer bra matcher för att ha chansen i sådana här matcher! Nu kom vi bland de 10-12 bästa i landet och det är la ändå bra!

Ta lärdom alla juniorlag och a-ungdomslag runt om i Östergötland! Åk till Lundaspelen, Partille cup, Skadevi m fl för att spela bra matcher! Mycket viktigt!
__________________________________________________________________

Finalspelet i JSM bör la hamna i Lund på damsidan?
För herrarna kanske det kan vara läge för Partille i och med Sävehof och RIK?
Kul med så stora bilder på våra damjuniorer i tidningen idag! Fast det är klart, är man bland landets 10 bästa lag skall man ha uppmärksamhet och beröm!

Good bye!

3 kommentarer:

  1. Måste säga att jag tycker att Lukas Karlsson är en grym mittnia. Han är lite Magnus Andersson-typ om än inte lika bra. Gillar mer när Sverige har den typen av mittnior framför "skyttar" som exempelvis Lövgren.

    SvaraRadera
  2. Heja oscar och Kim! :)

    SvaraRadera
  3. Taggad för lite manager på TV2?
    Det är tävling som gäller / Josef, Nils & Gurra H

    SvaraRadera