tisdag 3 mars 2009

Seriekoll - Del 6

Allsvenskan på herrsidan är en serie som har ett par, tre skikt. I övre delen så är Kristianstad redan klara för nästa års elitserien. Mycket roligt då man alltid har mycket folk på sina matcher! Malmö ser ut att kunna ta plats nummer 2 här. Jag är övertygad om att "Proppen" kommer att klara av detta bättre än vad Per Carlén gjorde.

Hästö och O/V Helsingborg ser ut att ta kvalplatserna. Bägge lagen har hyfsade chanser att via kval gå upp till elitserien, men det blir mycket tufft .

Efter dessa 4 lag så är mellanskiktet tyvärr i dagens läge ganska ointressant. Aranäs på 5:e plats, t om Warta på 10:e spelar nästa år i allsvenskan.

Karlskrona åker ur och har dessutom begärt sig ner i div 2.

Den 2:a platsen som innebär degraderning är den spänning som finns kvar i allsvenskan. Cyrus, Västerås och Heid kämpar om att få ta kvalplatserna. Här är det mycket jämnt! Heid har 2 poängs försprång på Västerås och Cyrus, det kan bli deras lycka nu i slutet.

Heid har ett ganska så svårt spelprogram, men motivation slår ju ofta klass heter det. Det gäller ganska många lag i slutet och kanske kan det bli avgörande? Hästö och i viss mån Stavsten är de lag som Heid möter och som har något att spela för. Matchen mot Önnered blir nog tufft trots allt, Frölundaderby!! Matchen mot Anderstorp är nog den enklaste Heid har kvar.

Cyrus skall ta sig ann ett par riktigt svåra lag i O/V och K-stad, men har också kvar att möte Karlskrona. Där blir det 2 poäng. 2 poäng kan det också bli mot Warta hemma.

Västerås tar ingen poäng alls det sista tror jag vilket innebär att de lämnar allsvenskan för denna gång. Vi får se om jag har rätt....

1 kommentar:

  1. Det hoppas vi på. Och att Irsta går upp. Då blir det Västeråsderby nästa säsong och kanske lite mindre om svettbandy och navelpillande i lokaltidningarna.

    SvaraRadera