måndag 2 mars 2009

Seriekoll - Del 5

Så var det dags för dam 2:an med NKIK, RP och Vadstena...

Vi börjar i botten där det plötsligt blivit rätt så intressant med tanke på att AIK kryssade mot Örebro igår, söndag. 26-26 slutade matchen och AIK tog verkligen sista chansen här!

Återstående spelprogram kan komma till att bli AIKs chans. Se här:

AIK sista:
Tumba-AIK
AIK-Torshälla
NKIK-AIK

Tumbas sista:
Tumba-AIK
RP-Tumba
Tumba-Vadstena

Torshällas sista:
Torshälla-Arboga
AIK-Torshälla
Torshälla-RP

Om AIK skall klara nytt kontrakt så måste man ta minst 5 poäng. Man får inte hamna på samma poäng som Torshälla med tanke på målskillnaden. Man har klar chans i de matcher som är kvar. För Tumbas del ser det mycket tufft ut. Man måste vinna alla matcher som är kvar, inklusive den mot serieledarna. Tumba åker ur tror jag. Torshälla behöver vinna en match för att vara riktigt säker utifrån tidigare resonemang om AIK. Man har ett tufft program kvar och kan få det riktigt jobbigt mot slutet...

Det mesta talar trots allt för att Tumba och AIK får lämna serien. Dock blir Torshälla nedflyttade om Göksten åker ur dam 1.

I toppen leder nu RP med 2 eller 4 poäng beroende på hur man ser det. Matchen som skulle spelats i helgen, RP-Tallen råder det fortfarande tveksamheter kring. En WO ligger nog nära här och då har RP 4 poängsförsprång på Örebro. Vid vinst i Örebro kan i detta fall RPs tjejer säkra seriesegern.

Örebro kan få det tufft att klara 2:a-platsen om man förlorar mot RP på lördag. Man tappade sitt övertag mot Arboga i och med poängförlusten igår i Solna. Arboga kan alltså komma 2:a av egen kraft. Matchen på lördag mellan ÖSK och RP IF blir troligtvis en mycket rolig tillställning för invånarna i Örebro.

Lindeskolan, NKIK och Järnvägen har gjort en helt ok säsong, men räckte inte hela vägen fram då det skulle till att avgöras. Lindeskolan kan dock redan nästa säsongen vara med i toppen då man har ett ungt och mycket utvecklingsbart lag.

Tabellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar