torsdag 19 mars 2009

Kvalkalabalik

Ytterligare en fundering angående kval. Damkvalet upp till elitserien är nämligen ytterligare en mycket svårlöst gåta. Här möts först 2:an i div 1 södra och 3:an i div 1 norra och vise versa. Man spelar 1 hemmamatch var och det sammanlagda resultatet räknas. Vinnaren möter 9:an och 10:an i damelitserien...

Det naturliga hade varit att spela 2 matcher på samma sätt, 1 hemma och 1 borta och sedan se vem som lyckats göra flest mål, men icke!

Här spelar man plötsligt 3 matcher där lagen från elitserien har 2 matcher på hemmaplan. Snacka om fördel! Varför detta?

Mig veterligen finns inte liknande eller samma modell i någon annan idrott. Jag har tyckt att detta är märkligt i åratal. Har hört prat om att man skall ändra, men inget händer. Hur kan man som satsande div 1-lag acceptera detta? Eller är man bara glad för de matcher man får mot bra motstånd? Sanningen ligger i att man inte vill gå upp till elitserien och det är just därför som man inte höjer rösten?

En smått skrämmande sak till i helheten är att det denna gång är laget uppifrån som får fördelen. I det kvalkaos som jag igår skrev om är det de lag underifrån som har fördel när kvoter skall räknas ut.

Konsekvent skall man vara som domare, man skall spela konsekvent, men här finns inget konsekvent tänkande?

Mycket intressant detta ...

HEJ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar