måndag 16 mars 2009

Avgörandet hägrar!

Efter en helg fylld med matcher är det nu klart att matchen i Linköping kommande söndag betyder en hel del! För LHKs räkning kan vinst betyda att man klarar kontraktet för forsatt division 1-spel utan kval. Heim måste dock tappa poäng i sista omgången för att dessa skall slå in.

Mantorp måste ta poäng för att ha chans att stanna kvar. Skurup måste i samma veva förlora för att Mantorp skall få spela division 1 nästa säsong. LHK kan alltså spela bort lokalkollegan Mantorp! 16.15 på söndag spelas matchen i Sporthallen...

RPs damlag blir klara seriesegrare om man tar poäng borta mot Torshälla på lördag. Förlorar man matchen så kan Örebro SK gå förbi om man slår Järnvägen i sista matchen med massa mål. Visst är det nära för RP!

Vad tror ni läsare om matcherna ovan? Skulle vara roligt att få höra några röster och en del tips.

Dam 1:an norra fortsätter att jokra en hel del. Irsta förlorade igår mot Hellton och plötsligt så ser det ut som att Härnösand kan få det riktigt tufft samtidigt som Irsta överraskande nog kan missa kvalspel. Rimbo och Tyresö är de lag som kan avancera till damelitserien 2009/2010. Rimbo med ett klart försprång...

Då denna strid runt sträcket är såpass komplicerad så är det betydligt enklare att titta själva!

Grattis Skuru till JSM-guldet! Emelie Westberg var finalens gigant i mina ögon! Inget snack om att Skuru har de bästa spelarna, men denna gång kunde de också spela tillräckligt mycket tillsammans för att vinna allt. Mycket tack vare just Emelie!

Snart börjar slutspelet på herrsidan. Sänds i SVT glädjande nog. Redan nu på onsdag smäller det och onekligen blir GBG-derbyt en riktig fest! Rustans val av RIK förbryllade många, vi får se hurvida han gjorde rätt!

2 kommentarer:

  1. Jag tror helt på LHK. Det känns som om de kommer vara mer taggade och vinna med ett par bollar.

    SvaraRadera
  2. Utgå i från att Örebro SK massakrerar Järnvägen (det gör de) så se till att gå in för vinst mot Torshälla!

    SvaraRadera