onsdag 20 januari 2010

Vadan detta?

Missade lite granna av festen igår då vi hade träning med laget igår kväll. Match mot Alstermo borta på torsdag nämligen...

Sveriges försvar var bra i första halvlek. Beutler ännu bättre! Vad hade vi kunnat haft i paus om vi tagit vara på allt? Sloveniens första halva av matchen var bedrövlig handboll.

Sveriges andra var inte lika dålig som motståndarnas första, men ack så svårt det var att göra mål emellanåt. Sekvensen som blev matchavgörande var när vi hade en man mer på banan, men förlorade det perioden med 2-1 om jag inte minns fel. Dryga 5 minuter kvar då och chansen att dra ifrån och säkra matchen fanns där. Kim Andersson passde bort en boll i det skedet, märkligt...

Ekberg var skoj att se! Källman missade lite för mycket, även om han gjorde det magiska målet innan paus. Beutler var bra han med! Övriga? Lukas skaplig!

Matchen mot Polen, ja, intressant...

Tyskland-Polen var liksom en annan grej. Det var som att se a-lagen spela följt av juniorerna. Juniorerna i detta fall Sverige och Slovenien.

Startkt av Kroatien att slå Norge med tanke på det nya folk man har med sig i ditt lagbygge. Hela landet präglas dock av en röd tråd så jag är ändå inte förvånad.

Spaniens Iker Romero gjorde 14 mål. 8 på straff och 6 spelmål. Han hann med att skjuta 18 skott totalt... På 34 minuters speltid! Vem slår den?

Ikväll visas också Spanien-Ungern på TV4/Nyhetskanalen. Läge att kolla på just nämde Romero! Spanien kantspelare är mycket duktiga. Där har ni unga spelare något att studera!

20:30, avkast, Sverige-Polen!

2 kommentarer:

  1. Erik, du som har bra koll på handboll kanske kan svara på lite frågor om Kim Andersson.

    Igår gjorde han ett mål och det såg oerhört enkelt ut. Tror att Lukan eller Dalibor växlade upp honom, försvaret stod på 6 meter och han gick helt enkelt bara upp och bombade dit den. Varför gör han inte så oftare?
    Under gårdagens match anser jag att han hade läge att ta minst 4-5 avslut i liknande läge men valde istället att passa och i de lägena såg man tidigt att han hade bestämt sig för att inte skjuta. Är det verkligen lämpligt att han honom som lagkapten när han inte tar sitt ansvar?

    Enligt mig utgör han inget som helst hot för de andra lagen eftersom de vet att han inte vågar skjuta? Ser det likadant ut för honom i hans klubblag?

    MVH
    Olle

    SvaraRadera
  2. En till reflektion från matchen. Varför hade Sverige inget motdrag mot motståndarnas förändrade försvarsspel? Kanterna stod som fastlåsta på sina kanter vilket gjorde att all form av kreaktivitet överlämnades i händerna på Lukas och Dalibor som trots att de gjorde bra insatser ju självklart fick det svårt? Någon plan måste vill finnas mot den typen av försvarsspel som Sverige ställdes mot under den andra halvleken?

    MVH
    Olle

    SvaraRadera