torsdag 14 januari 2010

Nu kör vi! EM i sikte!

Med bara några dagar kvar till handbolls-EM så kör jag igång ordentligt. Det blir presenation av Sveriges motståndare, Sverige lite mer i detalj samt lite listor och ranking.

Först ut är Slovenien som absolut inte skall underskattas. Laget har många bra spelare som spelar i bra lag och har spelat till sig en bra erfarenhet på den internationella arenan!

Man har en riktigt vass coach i Zvonimir Serdarusic, mannen som coachade Kiel i många år och som aldrig är dåligt förberedd enligt vad jag hört. Ett lyft!

Målvakt Skof har varit bra i Celje och i Zagreb flertalet år och kommer säkerligen stänga igen under vissa perioder.

Luka Zvizej är en kantspelare som spelat Champions Leauge och landslagshandboll länge nu. Han har hunnit bli 29 år och är underskattad! Kolla in flipparna, de lurade han Per Sandström med när vi spelade mot Celje som a-pojkar med Sävehof!

Pivotspelarna är kanske lagets svagaste länk. Matjaz Mlakar är mitt uppe i klubbbyte och Lubej har sett sina bästa dagar. Vi får se hur de löser detta!

På 9m har man några riktigt bra spelare! Alez Pajovic (som inte spelade när man mötte Norge, Danmark och Tjeckien) är en stor kille på V9 med skott och rutin! Zorman är en av världens bästa m9or och Vugrinec är eller i alla fall var en riktigt bra h9:a. Jure Natek, David Spiler är spelare som kan lösa av på 9m vilket gör att man har bra bredd.

På h6 har man lagets stora stjärna i Vid Kavticnik, numera i Frankrikes klubbhandboll. Han öser in mål i landslaget och spelar nonstop!

Sett till de träningsmatcher man har gjort så har de bägge kanterna Vid och Luka gjort massa mål och man har klarat av att spöa Tjeckien, förlorat mot Norge och Danmark. Mot Danmark föll man med ett mål enbart...

Sverige spelar mot Slovenien i match 1 vilket är läskigt! Laget har då krafter att spela bra försvar och framåt kommer man alltid att göra mål. Se upp Sverige!!

Slovenien har en tendens att inte orka turnerningen igenom. Med ny coach, en smart sådan tror jag inte att fallet blir så stort denna gång. Får dessa spelare lite vind i seglet så kan man gå långt! Då måste man dock slå Sverige... Tyvärr!

Här är lite klipp på slovenska spelare så att ni är förberedda!

Vid, Vid igen, Slovenien tränar, Uros Zorman

Imorgon/lördag blir det Polen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar