fredag 15 januari 2010

Polska polacker

Vi tar oss vidare och synar Sveriges gruppmotståndare, idag blir det Polen...

Polsk handboll som idag är näst intill lika rolig att se som det gamla klassiska skämtet om hur man ser att en bil är ifrån Polen... på lacken...

Man har tungt skytte på 9m, snabba kontringsspelare, jobbiga pivotspelare, bra bredd och en målvakt som är bäst tränad tillsammans med Thomas Svensson av alla världens målvakter, om man skall tro herr Hellgren! Att man dessutom har en coach som hatar att förlora och är stekhet under matcherna är inte heller tråkigt att titta på.

Det som kan klassas som tråkigt är de jobbiga namnen, inte lätt att uttala dem alla. Dessutom heter de ju så lika många av spelarna. Nåväl, handboll kan de spela i alla fall!

Laget har en bra åldersstruktur och ett par medaljer med sig från mästerskapen de senaste åren... Klar gruppfavorit i mina ögon!

Laget brukar spela 6-0 och med mycket skyttekraft från 9 meter. Det jag upplever att man bättrat de senaste åren är struktur och kontringsspel som iofs går hand i hand som mycket annat i handbollens sköna spel.

Inför EM har laget lyckats med att vinna mot Ungern och Österrike. Man förlorade mot kroatien i senast matchen med 21-25. Dominanta målskyttar i dessa matcher har varit svårt att se då man verkar ha spelat runt på laget och haft många spelare som gjort 2-4 mål/match. När det väl smäller så är det dock bröderna Lijewski som skall göra det från h9 och Karol Bielecki/Michal Jurecki från v9. Gäller också att hålla koll på m6:an Bartotz Jurecki som i senaste VM var stekhet. I mål har man Slawomir Szmal som är duktig och står för en del rutin.

Jag ser fram emot att se Polen spela, det är roligare och roligare för varje gång. Hoppas att alla svenska ungdomar kan kolla på lagets skyttar som håller världsklass. Satsning i skottmomentet och förmågan att hitta bra skottlägen! BOMBA BOMBA!

Polen i videoklipp (rekommenderas): Karol-the bomber, Polenglädje, Marcin Lijewski

Imorgon... Tyskland...
På söndag... Linköpings HK-Borås HK, 16:00
På tisdag, EM-start! BOOM SCHAKALAK, JA TACK!

1 kommentar:

  1. Är du säker på att alla Polens stjärnspelar kommer att ställa upp i Em turneringen?

    SvaraRadera