tisdag 9 mars 2010

Herrarnas slutspel

3 omgångar kvar av herrarnas elitserie och precis som i många andra serier är det mycket jämnt i tabellen. Den enda som verkar vara säkert är att Sävehof vinner serien och därmed får med sig poäng till slutspelsgruppen...

Slutspelet spelas i 2 grupper enligt följande där de 2 bästa lagen i varje grupp spelar semifinaler i bäst av 5 matcher. 1:an mot 2:an och vise versa...

1:an, 4:an, 6.an och 8:an spelar i en grupp.
2:an, 3:an, 5:an och 7:an spelar i den andra gruppen.

1:an och 2:an i elitserien får med sig 3 poäng till detta gruppspel. 3:an och 4:an får med sig 2 poäng. 5:an och 6:an får med sig 1 poäng medans 7:an och 8:an startar på 0 poäng.

Alla lag möter varanda hemma/borta och således är maxpoängen 12 poäng för lagen. Hur mycket betyder de medtagna poäng?

Minns att en del spelare i danska ligan förra året tyckte att själva seriespelet och placeringen där nästan kändes meningslös. Det räckte att förlora en match för att det skulle vara jämnt.

En sak är säker. Ser man till alla de vinster exempelvis Sävehof och alla de poäng man har så kommer de vara före många lag även om dessa lag får plussa på sina poäng de spelar in i slutspelet. Hänger ni med? Borde inte detta räknas på nåt annat sätt? Jaja, hur som helst kommer vi att få uppleva många goa matcher, den saken är klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar