onsdag 19 januari 2011

Tog festen slut?

Sverige-Argentina är numera en klassisk match a la´ Vitryssland-Sverige i OS-hockeyn 2002... Underprestation o det grövsta och det förlusten känns ända in själen. Vad gick fel? Åsikterna är många och experterna är många som kommer fram och vill förklara ärendet. Ett enkelt svar är att vi helt enkelt inte räckte till mot en C-nation som fotbollsguden Maradonas hemland är i handbollssammanhang. Vinsterna mot Chile, Slovakien och Sydkorea är vinster som man SKA ta och den "hype" som växta fram i medier runtomkring i landet efter Sveriges 3 första matcher har varit överskattad. Hur ofta jublade vi över sådana segrar under storhetstiden? Allt annat än vinster och +15 i snitt/match var icke godkänt.. I och med dessa "stora" segrar har vi ev. byggt upp en falsk ridå över vilken nivå svensk herrhandboll håller på landslagsnivå? Om vi inte fattat det innan så blev det en skaplig örfil igår då det stod 22-27 på tavlan efter 60 minuters spel..

Nu väntar Polen imorgon och därefter Danmark, Serbien och Kroatien. 8 poäng behövs för att spela semifinal...

Larholm och Jernemyr godkända, i övrigt var det valpigt..

Simonet i ARG lär ha ett par klubbar efter sig efter detta VM. Shulz i mål likaså..

Fridén, Zacke, Johan Pettersson, Johan Jakobsson, Pierre Thorsson, Andreas Larsson, Staffan själv inbillar jag mig hade varit ett bättre andraalternativ på h6 än Lennartsson..

Gillar Lukas mycket men titta på grabbens kroppsspråk under den första halvleken. Han besitter många och stora kunskaper men kom in fel i matchen. Tror att ett par minuter på bänken hade gjort susen för honom och sedan komma in i andra halvlek lite mer avslappnad..

Varför inte prova Oscar på m9 och Kim på h9 under några minuter. Jag tror inte att Argentina hade täckt ner dem.

Frankrike-Danmark
Kroatien-Island

Där har ni de 2 semifinalerna nästa fredag!

1 kommentar:

  1. Glöm inte Polen! slår dom Sverige i kväll blir det minst semi för dom!!!

    SvaraRadera