tisdag 11 januari 2011

Debuten!!

Efter ett veckoslut med SverigeCupen och fin tredjeplats för våra grabbar ( Gött och slå ut Sthlm!!) så är det tillbaka till vardagen igen. Träningarna och matcherna avlöser varandra för våra gäng i Mellansvenskan och det har börjat hända saker i resp. serier!!

I herrsödran är det just nu fritt fall för Mantorp. 20-36 (!) hemma mot nästjumbon Åhus är inga vackra siffror och nu ligger man på negativt kval. Fick ett par ord med en riktig ikon från klubben under helgen och man satsar på att slå lagen runtomkring i tabellen. Det började dock inte så bra..

I norrettan slog Lidingö överraskande Irsta med 24-20. Underskattning, månne? Bara att ta sig upp på banan igen. Östgötakollega Larholm kom med till K-holm på lördagskvällen med ett stort leende och +12 mot Silwing/Troja. Det blev många kontringar... IVH krossade Tyrold med 14 och Ricoh vann med 3 mot Nyköping. Det börjar dra ihop sig som barnmorskan sa.. IVH och Eskil har dragit ifrån och RP och co. rycker ev. till lite.

Tyresö börjar spela ihop sig inför ettan och Järnvägen är fortfarande lite för upp och ner. I trean står det mellan IVH U, Norrköping och ev. Ljungsbro ( går Loffe blir det tungt).

I dam-Allsvenskan gör ÖSK fortfarande bra ifrån sig och hänger på i toppen. Hmm, undrar vart twinsen spelar nästa år??? ÖSK har "samarbete" ( är inget sådant om det bara är ett håll :) med Skövde HF och spelar inteb Örebro i Elitserien innan hösten 2012 så lär nog systrarna iaf. göra det.. GUIF har ett behagligt avstånd ner till strecken i tabellen och hänger kvar!

RP;s damer slog Avesta borta med en boll och åker inte ur div.1. Göksten och Irsta ligger också på bekvämt avstånd, bra!!

I damtvåan ligger NKIK etta och vid vinst i torsdagens VM-match hemma i ett fullsatt ( nä...) Himmelstalundshallen mot Vadstena så leder man med 2 poäng. Tänk om man fick se nya damlag nästa år och inte en massa U-gäng som under de senaste 4 åren...

VM nalkas runt hörnet och många veckor av bra handboll blir fint att följa. Sverige bör ta samtliga matcher i sin första grupp för att vara med och hota på allvar i mellanrundan. Når vi semi har landslaget gjort det bra!

Sådärja, debuten avklarad!!

2 kommentarer:

  1. Vem vinner VM då och slår Sverige Danmark?

    SvaraRadera
  2. Å näääääääääääää det blev inga poäng till NKIK :D

    /Anna

    SvaraRadera