tisdag 23 december 2008

Ett glatt besked

I helgen pratade jag med Kungälvs tränare och tillika förbundstränare för P92, Krister Bergström. Mannen med ett stort handbollshjärta gav mig en tidig julklapp. Vad?

Jo, han sa att en allsvenska på damsidan är klart på gång. Alla elitklubbar och div 1 klubbar, i alla fall från södra har sagt ja till en allsvenska. Det skulle vara underbart om detta blev sanning!

Damhandbollen skulle få sig ett lyft och de lag som ligger strax under elit har mycket att vinna på detta då utvecklingen för lagen under elitserien skulle förbättras. På sikt tror jag att elitserien kan få fler bra lag då de lag som kommer ifrån allsvenskan får spela bra matcher hela tiden istället för varannan. Jo, så är det idag...

Sett till Östergötland borde detta innebära att vi får 2 lag i "nya" div 1. RP och Norrköping... Där får lagen också bättre matcher än i dagens div 2 och man får i lugn och ro jobba för att ta nästa steg. Dessutom skulle vi Linköpingsbor få se fler bra matcher samt ett gött derby mot NkIK!

Visst var detta en julklapp av rang?

2 kommentarer:

  1. Det vore en välgärning om man kunde permanenta även en damallsvenska. Den fanns under ett antal år men lades ner till säsongen 2003/04 och jag undrar varför. Hade det med dyra omkostnader/resor att göra? Är risken stor att samma sak drabbar ett eventuellt nytt försök?

    SvaraRadera
  2. Ja helt säker kommer det att bli en förödande sak för norrlandslagen. Nu finns väl förhoppningsvin en vettig lösning vad gäller kostnadsfördeliningen denna gång. Men man kan ju aldrig veta,handbollförbundet har ju missat att "tänka på" saker förr.

    SvaraRadera