fredag 13 augusti 2010

Världsmästare!!!!

Tjejerna i J-landslaget vann VM-finalen inatt. Norge besegrades klart och guldet är ett faktum. Det första guldet någonsin för juniortjejer!! Stort grattis! Linn Larsson i All-Star Team och Carin Strömberg, född 93 blev utsedd till turneringens mest värdefulla spelare. Stort grattis till dig med Carin!

Att just detta lag tar guldet ser jag inte som en tillfällighet. Jag har haft förmånen att jobba tillsammans med Jocke Lundberg och Camilla Eriksson i och med rikslägrena för F93. Bägge två är duktiga och lämnar inte mycket åt slumpen, den saken är klar! Grattis speciellt till ledarna!

Mer om detta på damhandboll.nu

Sveriges J-herrar vann mot Norge. Här följer en rapport från Jörgen Sjöö som är på plats. Jörgen som är Linköpings mest meriterade tränare har sin son Adam med i laget...

Tycker att Peter i målet var ruggig, räddade sista skottet från Tangen, returen offrade sig Jim på och nästan åt upp bollen...Daniel Pettersson Guif var 100% från sin h6, Jim fältherre...med det blev ett krampaktigt A-spel när norrmännen gick ut o spelade ett 5-1 försvar. Bra inhopp av Julle från Karlshamn. Adam spelade ej har åkt på en magbacill. Vi får se om han kommer till spel i övermorgon,kanske ev, kan delta i morgon mot Kroatien.

Såg även matchen kroatien - Polen. Jämt i inledningen med Polen i ledning. Polackerna spelade bra och diciplinerat i början, med breda attacker mot kroatiens låga 3-2-1. Sen tappade de konceptet mer och mer efter hand och blev inlurade centralt, och där är kroaterna ruskigt starka. Tror Sverige har bra chans på båda lagen, kanske större chans mot polackerna som är lite mindre i storlek....26-23 till kroatien..Danmark slog Slovakien enkelt efter en traslig första halvlek 16-15..blev sen seger med en 7 bollar..kommer inte ihåg exakt vad det blev...

Krya på dig Adam hälsar Linköping!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar