lördag 3 april 2010

Handbollsvila

En viss handbollsvila infinner sig nu när det är påsk. Damlandslagen, A, U och J har dock inte vila utan läger och matcher. För den som är intresserad av detta kan kolla in www.damhandboll.nu

Herrarnas slutspel går mot avgörande matcher. Vinner Skövde mot Alingsås i den TV-sända matchen på måndag så är Guif och Drott klara för semifinal i denna grupp.

Sävehof behöver vinna en match till för att vara säkra i den andra gruppen. Matchen mellan Ystad och Hammarby blir en spännande fight då den kan bli mer eller mindre avgörande. Hoppas att TV väljer rätt matcher nu när det drar ihop sig.

På måndag åker vi i LHK till Varberg för att spela oss kvar i division 1. Hemmamatch nästa torsdag, vilket jag säkerligen nämnt innan.

Danska slutspelet går även det mot sin början, om än senare än det svenska. Skall försöka att ta mig ner till Danmark och titta lite. Blir en del svenskar som spelar där.

Svenska damerna har ett ungt lag numera. Bosan har ju dessutom sagt att hon skall sluta. Om man tittar på det så är det framför allt på 9 meter som det saknas rutin. Alm, Gulldén och Jakobsen är alla födda -89. Johanna Ahlm är skadad, född -87. Torstensson är född -83 och tog verkligen det ansvar hon skulle. Jag tror att nykeln ligger i att få damelitserien lite hetare här. Hemvändande proffs och tjejer som spelar längre tid...

Min uppfattning är att tränarna på damsidan i elitserien håller en allt högre nivå. Nu senast Ramon Laurén som tar IVH Västerås, en kompetent herre! Magnus Johansson, Magnus Frisk och Ola Månsson är fler exempel på herrar som säkerligen skulle kunna vara tränare i herrarnas elitserie också och göra det bra. Bra för statusen och bra för spelarnas utveckling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar